Skal man tro dyrevernsorganisasjonen NOAH, kan man ikke være helt sikker på at ull som blir brukt til produkter kommer fra dyr som ikke har blitt mishandlet under produksjon. Også dyrevernsorganisasjonen PETA har gjort funn både i USA og Australia som bekreftet dyremishandling under ull-produksjon. I tillegg kommer kjemikalieutslippene som følger av behandling og farging av ullen, som kan skade miljøet.
Resirkulert ull
Vi følte det var på tide med et alternativ. Med ny teknologi kan gamle ullgensere bli til nye skatter: Fabrikken i Italia samler inn gamle ullgensere og sorterer disse etter farge og kvalitet. Så behandles ullgenserene for hånd ved å fjerne knapper, glidelåser og etiketter. Deretter brytes genserene ned til enkle ullfibre, som blir byggesteinene til den nye ullen. Siden ullfibrene separeres etter farge, trenger de ikke å fargebehandles på nytt, som sparer mange ressurser og forurensing. Den nye ullen er 100% resirkulert.
Ettersom at ullen allerede har vært vasket og eksponert for lys og andre faktorer som endrer farge og tekstur, vil ikke produktene laget av resirkulert ull endre seg noe særlig etter bruk og vask.
Den resirkulerte ullen har mindre påvirkning på miljøet enn vanlig ull fremstilt på tradisjonelt vis, da denne formen for ull-"produksjon" sparer store mengder vann, spredning av giftige kjemikalier gjennom produksjonsprosessen og selvsagt uten at flere dyr trenger å lide.