Publisert i 
Mindfulness
 den  
May 22, 2021

Hvordan velge riktig meditasjonspute - Hva er en Zafu og Zabuton?

Å velge en god meditasjonspute som er designet for ergonomisk sittestilling og har en myk & behagelig støtte for rygg, hofter, knær & føtter kan elevere din opplevelse av meditasjon. Få følelsen av å sitte på en sky med et Zafu og Zabuton sett ☁️

For den moderne busy bee i en travel hverdag er meditasjon et fantastisk verktøy for å redusere stress, roe ned og føle mer harmoni i hverdagen.  

meditasjonspute med zafu og zabuton for meditering. Hvordan meditere med rund zafu. Sittestilling meditasjon

En meditasjonspraksis kan gi deg din egen oase av ro. Å velge en god meditasjonspute som er designet for ergonomisk sittestilling og har en myk & behagelig støtte for rygg, hofter, knær & føtter kan elevere din opplevelse av meditasjon.

En meditasjonspute er til meditasjon, det matten er for yoga: den gir optimal komfort, en base for korrekt holdning og stabilitet.

Du kan kanskje ikke kjøpe lykke, men du kan meditere i en behagelig sittestilling, og det er omtrent det samme 🤪

Her går vi gjennom de essensielle egenskaper en meditasjonspute bør ha:

1. Støtte til god holdning i en behagelig sittestilling

meditasjonspute med zafu og zabuton for meditering. Hvordan meditere med rund zafu. Riktig sittestilling meditasjon

En av de mest sentrale fordelene med å bruke en meditasjonspute er at den støtter deg i en sittestilling med god holdning, slik at du kan sitte oppreist, slappe av og puste fritt.

Fleksibiliteten i ankler, knær og hofter spiller ofte inn på hvor behagelig kan kan sitte i de ulike meditasjonsstillingene. Hos de alle fleste er det behagelig med noen form for støtte for å opprettholde riktig justering og komfort under meditasjon.

meditasjonspute med zafu og zabuton for meditering. Hvordan meditere med rund zafu. Riktig sittestilling meditasjon

Sittende meditasjonsstillinger inkluderer ofte tradisjonell full-lotus, halv-lotus (bein i kryss forann deg), sittestillinger på kne eller på stol. Man kan også velge å meditere i liggende stilling.

Noen liker å variere sin meditasjonsstilling fra økt til økt, ettersom de gjerne føler seg mer fleksibel etter en full yogaøkt og velger full lotus, men velger gjerne en enklere variant med beina i kryss ellers.

Hvordan velge riktig meditasjonspute med zafu og zabuton for meditering. Hvordan meditere med rund zafu. Riktig sittestilling meditasjon

2. Elevere hoftene

Å bruke en meditasjonspute som eleverer setet og hoftene, gjør at knærne kan hvile ned på underlaget og ryggen kan finne sin naturlige oppreiste stilling. Når hoftene eleveres i forhold til knærne, føles det ofte lettere å oppnå en naturlig oppreist stilling i korsryggen. Dette kan man særlig kjenne på dersom man i utgangspunktet er litt stiv i hoftene.

fordeler med meditasjonspute. Zafu og zabuton sett. økologisk meditasjonspute med bokhveteskall. Hvordan bruke yogapute

Uten en elevert støttepute under setet, kan man føle at bekkenet vipper bakover og det kan være vanskelig å holde ryggen rak og knærne senket til underlaget, noe som får oss til å bruke mye kjernestyrke for å sitte oppreist. Når vi bruker mye energi bare på å sitte oppreist, vil vi slite med å sitte, og vi blir slitne ganske raskt. Da hjelper det godt med et høyere underlag under setet, slik at ryggen kan finne sin naturlige oppreiste stilling.

En Zafu meditasjonspute er designet for å gi høyre under setet, slik at bekkenet vipper framover og korsryggen kan finne sin naturlige svai i oppreist stilling.

zafu meditasjonspute med bokhveteskall for riktig sittestilling meditasjon og mindfulness. Yogapute og meditasjonspute. Økologisk bomull. Yogautstyr nettbutikk
The Cloud Zafu Sittepute

En Zafu er en klassisk og tradisjonell meditasjonspute som er designet for å gi høyde under setet, slik at bekkenet vipper framover og korsryggen kan finne sin naturlige svai i oppreist stilling.

3. Naturlige materialer.

En meditasjonspute som som laget med naturlige materialer i stedet for skumgummi og polyester er et mer bærekraftig og miljøvennlig valg.

Fordelen med et fyll av naturlige materaler som bokhveteskall er at fyllet tilpasser seg kroppens form for optimal komfort og man enkelt stille inn høyden etter sin egen kroppsfasong med å ta bokhveteskallfyllet inn eller ut av puten.

zafu meditasjonspute yogapute bokhveteskall og økologisk bomull. Meditasjonsmatte

Som en tommelfingerregel er en høyere pute gunstig for de med strammere hofter, mens de som naturlig er mer fleksible kan bruke en lavere pute. Ideelt sett bør puten din la knærne falle lavere enn hoftene.

Med en dimensjoner på 31 x 31 x 15 cm er yogaputen bred nok til at du kan føle deg stabil med godt støtte i meditasjon eller uformell sitting. Denne puten er også høy nok til å støtte dem med strammere hofter.

zafu meditasjonspute med bokhveteskall for riktig sittestilling meditasjon og mindfulness. Yogapute og meditasjonspute. Økologisk bomull. Yogautstyr nettbutikk

Zafu meditasjonsputer er anvendelige på flere måter. Dersom du har stive hofter, kan du endre sittestilling ved å plasser zafuputen mellom lårene og sette deg på den med knærne bøyd med føttene pekende bakover og framsiden av leggene på hver side av puten.

zafu meditasjonspute med bokhveteskall for riktig sittestilling meditasjon og mindfulness. Yogapute og meditasjonspute. Økologisk bomull. Yogautstyr nettbutikk
zafu meditasjonspute med bokhveteskall for riktig sittestilling meditasjon og mindfulness. Yogapute og meditasjonspute. Økologisk bomull. Yogautstyr nettbutikk online
No items found.

4.  Behagelig støtte for føtter og knær

Har du noen gang opplevd at føttene eller anklene verker under meditasjon? Selv om du bruker riktig meditasjonspute, kan stedene der føtter og knær presses mot gulvet blir ømme over tid. Det er her en Zabuton meditasjonspute hjelper!

En Zabuton er en stor pute med mykt og deilig bomullsfyll som gjør at knærne kan senkes ned på det myke underlaget & føttene kan slappe av på underputen.

hvordan bruke meditasjonspute med zau og zabuton. fordeler med yogapute og meditasjonsputer. Riktig sittestilling meditasjon. Rund mediteringspute halvmåne

Når zabuton plasseres under din bokhvetefylte meditasjonspute, gir den polstring for knær, ankler og føtter. Disse to putene sammen, Zafu og Zabuton, utgjør en perfect match som støtter kroppen der den trenger det.

Vår favoritt er The Cloud Meditasjonspute Sett med en kombinasjon av underpute og sittepute for optimal sittestlling.

The Cloud underpute er laget med 100% økologisk bomull, både inni og utenpå, med avtakbart trekk som er enkel å vaske.

Puten komplimenterer The Cloud sittepute perfekt da den gir en ergonomisk sittestilling med myk & behagelig base for knær og føtter, slik at du kan sitte komfortabelt lengre. Den kan også brukes alene dersom du liker å sitte i halv- eller full lotusstilling.

Med en zafu og zabuton meditasjonspute kan du skape ditt eget optimale meditasjonputesett med et moderne uttykk som passer inn i ethvert Skandinavisk hjem. Designet for følelsen av å sitte på en sky.

Dersom du velger en liggende meditasjonsstilling kan det føles ekstra avslappende med en øyepute fylt med ris eller linfrø som gir et lett trykk og dekker over øynene og en yoga bolster under knærne.

zafu meditasjonspute med bokhveteskall for riktig sittestilling meditasjon og mindfulness. Yogapute og meditasjonspute. Økologisk bomull. Yogautstyr nettbutikk
meditering pute, yogapute og meditasjonspute zafu og zabuton i hvit økologisk bomull med bokhveteskall fyll
The Cloud Meditasjonspute Sett