Publisert i 
Yoga
 den  
May 22, 2021

Yin Yoga Heaven - Tips til din neste yin time

Yin yoga er den myke og deilige yogaformen som dine stive *alt* trenger.

Ordet yin hinter mot at det finnes en motpart: yang.

Yin og yang er komplementære aspekter av motsatte sider av en sirkel. Sidene i sirkelen skal være i balanse for å opprettholde harmoni. Det symboliserer en helhet - i et vekslende samspill.

På grunn av vår stadig mer hektiske livsstil kan øyeblikk av stillhet bli en sjelden vare. Følgelig har stress blitt en uunngåelig del av hverdagen vår. Stappet med daglige utfordringer, lange arbeidstider og stadig varslende smarttelefoner, tar disse eksterne stimuli ofte mer plass enn foretrukket. Ettersom kronisk stress er kjent for å påvirke vår mentale og fysiske helse negativt, har kunsten å bremse aldri vært viktigere.

Som en motvekt til våre hektiske livsstiler, kan yin-stil yogapraksis tilby en beroligende og restorativ yogapraksis der vi ønsker å roe ned, smelte inn i stillingene og gi slipp. Man retter fokuset innover, i en slags meditativ tilstand med mål om å balansere kropp og sinn. Og, ja, denne typen beroligende og restorative yogapraksisen kan få deg til å føle deg blissed out og den kan også gi deg større ro og en mer avslappet måte å tilnærme deg hverdagen på.

"Yoga is the practice of quieting the mind" - Patanjali

Yin yoga er et fantastisk verktøy, ikke bare for å løse opp bindevev, men også for å roe ned, gi rom for refleksjon og skape en egen oase av ro, midt mellom alt som foregår rundt oss. Yin yoga kan praktiseres med meditasjon utenfor og underveis i stillingene, som holdes i opptil flere minutter for å ha god effekt på bindevevet.

yoga bolster økologisk bomull cylinger bolster hvit yogabolster
yoga bolster hvit økologisk bomull kompakt kork yogablokk yogabolster
No items found.

Den klassiske yin yogaen består av rolige bevegelser og lange hold i hver stilling. Når man begynner med yin kan holder man ofte hver pose i 45 sekunder til 2 minutter. For mer avanserte praktikanter, kan man gjerne holde hver pose i 5 minutter eller mer.

Jo lengre tid man har praktisert yin yoga, jo lengre vil man kanskje synes det er behagelig å være i stillingen. I begynnelsen er kanskje 2 minutter lenge nok. Her kan man kjenne på hva som er rett for seg og tilpasse praksisen slik man ønsker.

Hvordan skape din egen Yin Yoga Heaven:

La oss først begynne med the basics:

1) Set the mood

Dersom man gjør yoga hjemme, så er det deilig å lage seg sitt eget lille yogahjørne - en liten oase av ro som man kan komme tilbake til gang på gang.

Våre beste Yin timer er når vi legger til rette for den optimale avslappende settingen med en rolig spilleliste, dempet belysning, levende lys og en form for aroma - f.eks essensielle oljer i en diffuser.

Har du noen gang lagt merke til at når man går inn på et 5 stjernes hotell, så er gjestens "hotellreise" bevisst designet, slik at alle sansene våre er tatt hånd om - visuelt tiltalende design, en nydelig lukt, behagelig temperatur, en spesiell type musikk, kanskje en velkomstdrink... Alt for å skape en god opplevelse hos gjesten. Vi kan bruke disse prinsippene hjemme i vår egen yogapraksis, for å lage en atmosfære som vi nyter å være i, som frister oss tilbake, gang på gang.

2) Få tilgang til vår gratis Yin Heaven Playlist på Spotify for å set the mood her:


3) Pusten

En rolig, dyp og jevn pust har en direkte effekt på nervesystemet og gir kroppen beskjed om å slappe av. Pust gjerne gjennom nesen så rolig og naturlig som du kan og om det føles naturlig for deg så kan du trekk pusten helt ned til magen, slik at du aktiverer pustemuskelen diafragma, som gir kroppen din beskjed om å gi slipp på spenninger.

4) Rolige overganger

Bruk overgangen mellom yogastillingene til din fordel: Bruk gjerne 30 sekunder på å komme ut av hver stilling, med rolige og uanstrengte bevegelser. Nøytraliser mellom hver yin pose ved å legge deg på rygg eller mage i 30 sekunder for å resette energien i kroppen og klargjør for ny pose.

5) Yin Yoga Poses:
Når det kommer til Yin, så elsker vi tilbehør, både bolstere, blokker, belter og tepper. Ulike yogaprops kan hjelpe oss bedre inn i stillingen med mest mulig komfort. Her er våre favoritt yin asanas:

Child's pose på bolster

yogabolster hvit yoga bolster i økologisk bomull kompakt bomullsfyll cylinder rund yogapute norsk nettbutikk yogautstyr

Tilbakelent Sommerfugl (Supta Baddha Konasana) variasjon 1
Bygg gjerne opp bolsteren din med blokker, slik at du får en tilbakelent vinkel.

yogabolster rosa yoga bolster i økologisk bomull kompakt bomullsfyll cylinder rund yogapute norsk nettbutikk yogautstyr

Tilbakelent Sommerfugl (Supta Baddha Konasana) variasjon 2 med yogabelte
Fordelen med å bruke et yogabelte er at du slipper å bruke muskelkraft, fokus eller energi på å holde beina i en spesiell stilling. Beltet støtter og holder beina der du ønsker de og gjør jobben for deg, slik at du kan gi deg hen og slappe mest mulig av, Yin Style.

yogabolster blå yoga bolster i økologisk bomull kompakt bomullsfyll cylinder rund yogapute norsk nettbutikk yogautstyr

Støtttet Bro (Setu Bandha Sarvangasana)

Kork Yogablokken kan brukes på flere settinger, avhenging av hvilken høyde man ønsker. For den laveste settingen kan man legge den flatt, med den største flaten ned. For medium setting, kan man sette den med den største flaten til siden slik at den blir horisontal og på høyeste setting kan man sette korkblokken vertikalt, slik som på bildet under.

yogabolster hvit yoga bolster i økologisk bomull kompakt bomullsfyll cylinder rund yogapute norsk nettbutikk yogautstyr

Lizard Pose (Utthan Pristhasana) Variasjon 1

yogabolster lys rosa yoga bolster i økologisk bomull kompakt bomullsfyll cylinder rund yogapute norsk nettbutikk yogautstyr

Lizard Pose (Utthan Pristhasana) Variasjon 2

yogabolster hvit yoga bolster i økologisk bomull kompakt bomullsfyll cylinder rund yogapute norsk nettbutikk yogautstyr

Støttet bakoverbøy med bolster

yogabolster hvit yoga bolster bakoverbøyning yogastilling i økologisk bomull kompakt bomullsfyll cylinder rund yogapute norsk nettbutikk yogautstyr

Føtter opp (Viparita Karani) med bolster. Denne kan du også gjøre med beina opp langs en vegg.

yogabolster hvit yoga bolster i økologisk bomull kompakt bomullsfyll cylinder rund yogapute norsk nettbutikk yogautstyr yin restorative yoga produkter

Shavansana 💓 Muligens verdens beste pose?

shavasana yogabolster hvit yoga bolster i økologisk bomull kompakt bomullsfyll cylinder rund yogapute norsk nettbutikk yogautstyr


Hvilke fordeler har du opplevd med yin yoga?