Publisert i 
Yoga
 den  
May 22, 2021

Hvordan sikre det beste grepet på din kork yogamatte

En guide til å optimalisere grepet på kork yogamatten

Det som er viktig å vite om kork er at grepet aktiveres ved svette og fukt, grunnet det voksaktige stoffet Suberin, som finnes naturlig i kork - noe som er perfekt for svette yogahender. Så sørg for at hendene er litt fuktige før du begynner yogaøkten.

Hvis du ikke har klamme hender (heldig deg :p), så kan du enkelt spraye litt vann der du skal plassere hendene og føttene dine, slik at du kan nyte godene av å aktivere det beste grepet på korkmatten din.

Dersom man starter økten med helt tørre hender, kan man oppleve at korken føles litt glatt før man kommer ordentlig i gang. Da anbefaler vi at du tilfører litt fuktighet.

best cork yoga mat review why buy benefits corkmat the asanas eco friendly sustainable canada

Her er våre beste tips for å optimalisere grepet ditt:

1. Aktiver det beste grepet med fuktighet

Dersom håndflatene er helt tørre, kan man enkelt spraye lett med vann der hender og føtter plasseres. Etterhvert som man blir mer fuktig og klam i hendene hjelper dette å aktivere grepet.

2. Unngå kremer og oljer før yogatimen.

Lotion og olje kan legge seg som et belegg på overflaten som kan gjøre matten din glattere! Hvis du har brukt krem og oljer ved en feiltakelse, så kan du ta en kikk på hvordan du rengjør din kork yogamatte her.

best cork yoga mat review why buy benefits corkmat the asanas eco friendly sustainable canada

3. Riktig alignment

I nybegynnerfasen av yoga, opplever de fleste at de glir mer. Når vi utvikler og lærer hvordan vi skal fordele vekten vår riktig med korrekt yoga aligment i yogastillingene, glir vi mindre. Etter hvert som balanse- og jordingsevnen forbedres, er føttene og hendene våre fastere plantet på yogamatten. Selv med svette og mye bevegelse er kroppen mer kjent med hvor man skal legge trykk, kroppsvekt og kroppsjustering, noe som skaper bedre stabilitet. Hvis du har muligheten for at en yogalærer ser på stillingene der du føler at du glir, kan dette være av stor verdi, da de kan foreslå noen små endringer i kroppsoppstillingen for å hjelpe deg med aligments.

cork yoga mat grippy

4. Rengjøring av korkyogamatten din

Etter en herlig yogaøkt er det lettvindt og fristende og rulle sammen matten og fortsette dagen uten å tenkte noe over rengjøringen. Vi kan sikkert alle kjenne oss igjen der 🤪. Men for en fresh og ren yogamatte, så trenger den en rens innimellom som forlenger holdbarheten og forhindrer at den blir glatt over tid. Grunnen til å prioritere en jevnlig rengjøring av yogamatten er at hver gang man bruker den så legger man igjen døde hudceller, fett og svette på matten. Summen av dette over tid kan gjøre yogamatten din glatt. Følg tipsene i denne artikkelen for å gjøre matten din ren og fresh for neste yogaøkt.

5. Dersom dette ikke skulle hjelpe, kan du prøve metodene under:

- Strø grove havsaltkorn over matten og skrubb matten lett med klut og varmt vann, og la den tørke godt i et tørt og romtemperert rom(unngå våtrom eller fuktige rom som kjeller), gjerne i solen. Dette kan gi bedre grep.

- Bruk et grovt sandpapir og sand forsiktig det øverste laget av matten for en fornyende effekt av topplaget. NB.Vært oppmerksom på at garantien på yogamatte hos de fleste yogaforhandlere kan falle bort dersom man bruker sandpapir! 

No items found.